Zwangerschapsyoga in Sint Oedenrode, omgeving Schijndel

In mijn fijne praktijk in Sint Oedenrode in de buurt van Schijndel geef ik met veel plezier zwangerschapsyoga. Waarbij het gaat om een moment van rust en ontspanning en tegelijkertijd een goede voorbereiding op de bevalling.

Aandacht voor jouw zwangerschap en jouw kindje

Zwanger zijn is ontzettend bijzonder maar kan soms ook pittig of vermoeiend zijn door allerlei zwangerschapsklachten. Door vermoeidheid, stress op je werk of drukte met je oudere kinderen kan je soms even vergeten bewust stil te staan bij jouw zwangerschap. Bij het kindje dat in jouw buik groeit. Tijdens de zwangerschapsyoga ben je met je volledige aandacht bezig met jouw buik, jouw lijf en jouw kindje. Je leert steeds dieper en langzamer te ademen en je voelt je lijf steeds meer en dieper ontspannen.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Sint Oedenrode, omgeving Schijndel voor de lessen zwangerschapsyoga. Ik heb alle tijd voor jou en jouw vragen en zorgen over de zwangerschap en de bevalling.

Zwangerschapsyoga praktijk Viefcompany Sint Oedenrode Schijndel

Zwangerschapsyoga praktijk Viefcompany Sint Oedenrode Schijndel

Zwangerschapsyoga ter ontspanning en voorbereiding op de bevalling

Jouw lichaam is hard aan het werk om jouw kindje laten groeien en straks geboren te laten worden. Het heeft dus op tijd rust nodig om bij te komen.Tijdens de lessen zwangerschapsyoga in mijn praktijk in Sint Oedenrode in de buurt van Schijndel help ik je graag om tijd te nemen voor jouw zwangerschap en bewust te focussen op het ontspannen van jouw lichaam. Heb je last van zwangerschapsklachten? In overleg pas ik de oefeningen voor je aan zodat ook jij fijn en ontspannen mee kan doen.

Ontspanning tijdens de zwangerschap

Ontspanning tijdens de zwangerschap

Wat kan ik verwachten van zwangerschapsyoga bij Viefcompany Sint Oedenrode, Schijndel?

De lessen zijn een mix van yoga, ontspanningsoefeningen, mindfullness en hypnobirthing. Elke les krijg je een stukje theorie over je zwangerschap en de bevalling zodat je weet wat er in je lijf gebeurd (hormonen, weeën en ontsluiting) en hoe je om kan gaan met pijn. Wat je kan doen om je bevalling te bevorderen en welke mogelijkheden je thuis en in het ziekenhuis hebt. Zodat jij goed en vol vertrouwen voorbereid bent op de bevalling en er achteraf positief op terug kan kijken (hoe deze ook zal verlopen) omdat jij de regie had en jouw eigen keuzes kon maken. De lessen duren 1uur en 15 minuten en worden gegeven in mijn praktijk in het centrum van Sint-Oedenrode.

Yoga speciaal voor zwangeren

Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan of lenig te zijn om deel te nemen aan deze lessen. De nadruk ligt bij zwangerschapsyoga niet op (ingewikkelde of pittige) yoga houdingen. Het gaat om de rust en de ontspanning. De tijd en aandacht nemen voor jouw lijf en jouw kindje. We gaan aan de slag met yoga en ontspanningsoefeningen en ik leer je ademhalingsoefeningen die je kan toepassen tijdens je bevalling. Om je weeën goed op te kunnen vangen, om beter om te kunnen gaan met de pijn en de ontsluiting te bevorderen.

Starten met zwangerschapsyoga

Je kan al starten vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap (eerder of later kan natuurlijk ook). Zorg ervoor dat je minstens 9 lessen hebt gevolgd voor je uitgerekende datum. Zodat je alle theorie hebt gehad en goed voorbereid bent op de bevalling zodat je deze vol vertrouwen tegenmoet gaat. De lessen worden doorlopend gegeven dus je kan starten wanneer jij wilt. Je mag altijd eerst een proefles doen om te kijken of het bij je past.

Bevallingsvoorbereiding samen met je partner

Naast de zwangerschapsyoga adviseer ik je om samen met je partner de eenmalige cursus Bevallingsvoorbereiding te volgen. Waarin ik jullie meeneem in het geboorteproces en allerlei praktische zaken rondom de bevalling. Ik leer jullie ademhalingstechnieken, bevalhoudingen en massagetechnieken die kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Om de weeën te versterken, de pijn te verlichten en de ontsluiting te bevorderen. Zodat jullie samen goed en volledig voorbereid zijn op de bevalling. Deze cursus is ook als opfriscursus of privé cursus te boeken.
Klik hier voor meer informatie.

Na de bevalling

Ben je bevallen en wil je werken aan het herstel van jouw bekken, bekkenbodem en buikspieren? Vanaf 5 weken na je bevalling en 7 weken na een keizersnede kan je starten met de Core herstel Training. Tijdens de training gaan we aan de slag om eerst weer de connectie te maken met je buik, rug en bekkenbodemspieren. Om echt te voelen hoe je ze moet aanspannen maar ook ontspannen. Hoe je door middel van ademhaling deze spieren kan ondersteunen en hoe je dieper gelegen core spieren kunnen samenwerken om stabiliteit en kracht te leveren.
Terug eerst de basis trainen na de bevalling is ontzettend belangrijk want je bent de hele dag je kleintje aan het tillen, dragen, voeden en verzorgen. Dat kost veel kracht. Een goede houding en sterke core spieren zijn daarbij belangrijk.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je graag meedoen met zwangerschapsyoga in mijn praktijk in Sint Oedenrode (10 minuten vanaf Schijndel)?

>> Boek dan hier een proefles of strippenkaart!

Tot slot, stel ik me graag nog even voor

Hoi, ik ben Sanne. Ik ben moeder van 2 jonge kinderen en begrijp als geen ander dat het lastig is om alle ballen hoog te houden. Daarom wil ik je meegeven dat het daarom juist ontzettend belangrijk is om te investeren in jezelf. Te bewegen maar ook te ontspannen. Speciaal voor vrouwen én in het bijzonder zwangere vrouwen heb ik een omgeving gecreëerd waar jij je prettig voelt en persoonlijk wordt begeleid. Natuurlijk is een zwangerschapsmassage een echt verwen momentje maar kan ik je ook zeker helpen om je zwangerschapsklachten te verminderen. Naast de massages kan ik je door middel van training en coaching begeleiden tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Samen zorgen we dat je zo fit, energiek en ontspannen mogelijk deze bijzondere tijd beleeft! Niet alleen voor jouzelf belangrijk maar natuurlijk ook voor jouw kindje.

>> Bekijk hier mijn volledige aanbod.