Slider

ZWANGERSCHAPSYOGA

Ontspanning tijdens de zwangerschap

Wil jij meer rust en ontspanning ervaren tijdens je zwangerschap en je tegelijkertijd goed en
vol vertrouwen voorbereiden op de bevalling?
Doe dan mee met de wekelijkse les zwangerschapsyoga in mijn praktijk in Sint-Oedenrode.

Aandacht voor jouw lijf en jouw kindje

Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan of lenig te zijn om deel te nemen aan deze lessen. De nadruk ligt bij de Zwangerschapsyoga niet op (ingewikkelde of pittige) yoga houdingen. Het gaat om de rust en de ontspanning. De tijd en aandacht nemen voor jouw lijf en jouw kindje.
We gaan aan de slag met yoga en ontspanningsoefeningen en ik leer je ademhalingsoefeningen die je kan toepassen tijdens je bevalling. Om je weeën goed op te kunnen vangen, om beter om te kunnen gaan met de pijn en de ontsluiting te bevorderen.

Goede voorbereiding op de bevalling

De les is een mix van yoga, ontspanningsoefeningen, mindfullness en hypnobirthing. Elke les krijg je een stukje theorie over je zwangerschap en de bevalling zodat je weet wat er in je lijf gebeurd (hormonen, weeën en ontsluiting) en hoe je om kan gaan met pijn. Wat je kan doen om je bevalling te bevorderen en welke mogelijkheden je thuis en in het ziekenhuis hebt. Zodat jij goed en vol vertrouwen voorbereid bent op de bevalling en er achteraf positief op terug kan kijken (hoe deze ook zal verlopen) omdat jij de regie had en jouw eigen keuzes kon maken.

Wanneer start je met de yoga lessen?

De lessen duren 1 uur en 15 min. en je kan al starten vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap (eerder of later kan natuurlijk ook). Zorg ervoor dat je minstens 9 lessen voor je uitgerekende datum hebt gevolgd. Zodat je alle theorie lessen hebt gehad en voldoende voorbereid bent. De lessen worden doorlopend gegeven dus je kan starten wanneer jij wilt.

Als je strippenkaart op is kan je altijd weer een nieuwe aanschaffen zodat je gewoon tot aan je uitgerekende datum mee kan blijven doen. De overgebleven strippen mogen namelijk ook na de bevalling worden gebruikt voor de Core Herstel Training.

Je mag altijd eerst een proefles doen om te kijken of het bij je past. In het weekrooster vind je de actuele tijden waarop de Zwangerschapsyoga plaatsvindt.

Zwangerschapsyoga

REVIEWS

Fijne, compacte zwangerschapscursus samen met partner gehad bij ViefCompany! Goede, praktische informatie zonder langdradig te worden en voldoende ruimte voor vragen. We waren ook met een klein groepje wat ik prettig vond.
Daarnaast heb ik zwangerschapsyoga gedaan wat mij goed heeft geholpen om me te kunnen ontspannen en voor te bereiden op de bevalling. Sanne geeft goede, duidelijke uitleg en houd ook rekening met individuele behoeftes, zoals bij mij bij mijn bekken klachten. Ik kan zowel de yoga als cursus aanraden! Bedankt Sanne!

Annemijn

De zwangerschapsyoga van Sanne zou ik elke zwangere aanraden. Het is een fijn rustmomentje voor jezelf. Maar naast de ontspanningsoefeningen leer je ook wat er gebeurt in je lijf tijdens de bevalling. Doordat je beter weet wat er gebeurt en hoe je hiermee om kan gaan geeft je dat vertrouwen dat je lijf het aankan. De ademhalingsoefeningen en houdingen hebben mede gezorgd voor een bevalling zonder pijnstilling! Pluspunt is de individuele begeleiding in een groep.

Maartje B

Ik heb zwangerschapsyoga gevolgd bij Sanne. Dit was zo fijn. Hier heb ik veel van geleerd over zwanger zijn en bevallen en alles wat er bij komt kijken. De ontspanning- en ademhalingsoefeningen hebben me enorm geholpen bij mijn bevalling. Het is echt aan te raden om dit te gaan volgen wanneer je zwanger bent.

J.K.

Ik heb zowel de cursus zwangerschapsyoga gevolgd als de cursus bevallingsvoorbereiding. Laatst genoemde cursus was samen met mijn partner.
Ik heb beide cursussen als zeer prettig ervaren om ons zo voor te bereiden op de komst van ons tweede kindje.De yogalessen waren voor mij een fijn rustmoment in de week om bewust even stil te staan bij de zwangerschap in combinatie met praktische oefeningen voor tijdens de bevalling.
Ik heb er enorm veel aan gehad en kan het echt aan iedereen aanbevelen!

Jolijn Joosten

Tijdens mijn zwangerschap ben ik in eerste instantie deel gaan nemen aan de outdoortrainingen bij Sanne, niet veel later ben ik overgegaan op zwangerschapsyoga. Sanne heeft op een rustige en ontspannende wijze de yogalessen gegeven. Waarbij ik naast verschillende ademhalingstechnieken ook veel kennis en tips & tricks heb gekregen om een fijne bevalling tegemoet te gaan.

Nikki

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Een strippenkaart van 9 lessen Zwangerschapsyoga (die je in 11 weken op mag nemen) kost €137,75
Een proefles kost €15,25

Na 9 lessen is het altijd mogelijk om een nieuwe strippenkaart te kopen. Lessen die voor je bevalling overblijven kan je namelijk na je bevalling gebruiken bij de Core Herstel Training en Zwanger&Bevallen Sport Training.