Slider

ZWANGER&BEVALLEN SPORT TRAINING

Actief en verantwoord sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

De Zwanger&Bevallen Sport Training is een actieve groepstraining voor zowel zwangere en pas bevallen vrouwen.
Waarbij we werken aan conditie, spierkracht en core-spieren.

Conditie, spierkracht en klachten beperken en/of voorkomen

De Zwanger&Bevallen Sporttrainingen zijn gericht op het versterken van jouw conditie en spierkracht. Ook besteden we veel aandacht aan het optimaliseren van jouw core-spieren en houding. Om zo je groeiende buik goed te ondersteunen en rug en bekkenklachten te beperken en/of voorkomen.

Buiten en binnen sporten

We trainen zo veel mogelijk in de frisse buitenlucht maar gaan in de winter en bij slechte weersomstandigheden naar binnen. Tijdens de training gaan we aan de slag met gewichten, weerstandsbanden, kettlebells, powerbags, touwen, circuitjes, etc. Wij zorgen ervoor dat alle belangrijke spiergroepen aan bod komen. De trainingen zijn lekker afwisselend en worden altijd aangepast aan jouw fysieke mogelijkheden.

Veilig en verantwoord sporten

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van sporttrainingen voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Wij zorgen ervoor dat jij veilig en verantwoord kan sporten en lekker op jouw eigen tempo en niveau mee kan doen. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop.

Voordelen van sporten tijdens je zwangerschap

Er zijn een heleboel voordelen van sporten tijdens je zwangerschap;

  • Je voelt je fitter, sterker en je hebt meer energie.
  • Je werkt aan een goed uithoudingsvermogen wat belangrijk is voor, tijdens en na je bevalling.
  • Je voorkomt en/of vermindert bekken en lage rugklachten.
  • Het motiveert je om te zorgen voor een normale gewichtstoename tijdens je zwangerschap.
  • Je slaapt vaak beter, zeker wanneer je die dag gesport hebt.
  • Je herstelt sneller van je bevalling en je komt weer sneller in shape na je bevalling.
  • Het is gezond voor jou en je baby. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor er meer bloed naar de placenta gaat.

Starten met de trainingen

Je kan op elk moment tijdens de zwangerschap starten en je traint in principe gewoon door tot aan de uitgerekende datum én zolang jij je goed voelt.  Natuurlijk ben je altijd welkom om eerst een proefles te komen doen om te kijken of het sporten bij je past.

Het is belangrijk om eerst advies in te winnen bij je verloskundige/ gynaecoloog wanneer je last hebt van bloedingen, hoge of extreem lage bloeddruk, zwangerschapsdiabetes, hartkloppingen  of een ontwikkelingsachterstand van je ongeboren baby.

Sporttraining zwanger

REVIEWS

De sportles is gisteren goed gegaan!

Yvonne gaf duidelijk aan wat wel en niet kon en hoe ik de oefeningen het beste kon uitvoeren.

Na afloop en ook deze ochtend voelde ik geen extra klachten. Heel fijn! Dank daarvoor!

Goed dat jullie er zo goed rekening mee houden. Fijn om zo via het sporten te ontdekken wat wel en niet kan!

Maaike

Na mijn bevalling wilde ik graag weer gaan sporten, maar had ik nog veel lichamelijke klachten. Via een vriendin kwam ik bij Viefcompany terecht. Ik ben daar een traject gaan volgen in combinatie met fysiotherapie.

Sanne heeft mij geholpen om opnieuw contact te maken met mijn lijf. Ze heeft me met veel geduld en aandacht gecoacht. Tijdens het sporten biedt Sanne een luisterend oor en toont ze veel begrip voor de strubbelingen die je als jonge moeder tegen komt. Ze denkt hierin actief mee in mogelijkheden.

De combinatie van groepslessen en 1 op 1 training was optimaal voor mij en ik merkte snel dat mijn klachten af begonnen te nemen. Viefcompany is zeker een aanrader als je lekker wil sporten onder begeleiding of wil herstellen van klachten na de bevalling.

Teuntje

Toen ik 14 weken zwanger was ben ik gaan sporten bij Viefcompany, om mijn conditie op pijl te houden en klachten te voorkomen. Tijdens de training liet Sanne ons hard werken en wees ons op de juiste houdingen.

Na mijn bevalling heb ik mee gedaan aan de Core en herstel training. Dat was nodig om van mijn diastase af te komen. In 3 maanden tijd is deze herstelt van een gapend gat zoals ik dat altijd zei naar bijna weer volledig aangesloten buikspieren.

Dit dankzij de juiste begeleiding van Sanne!

Sophie

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Bij Viefcompany koop je een rittenkaart die geldig is voor de groepstrainingen (voor de Zwanger&Bevallen Sport Training, Core Herstel Training en Fit Mom Intensief).
Na afloop van je strippenkaart kan je altijd weer een nieuwe aanschaffen. Wanneer je uitgerekende datum nadert zetten we de strippenkaart op pauze. Na de bevalling start je hem dan in overleg met ons op weer.
De training duurt 60 min. De trainingstijden vind je terug in het weekrooster.

Proefles €12,50

10 strippen €125,- (geldig 12 weken vanaf startdatum van de training).
20 strippen €237,50 (geldig 24 weken vanaf startdatum van de training).
20 strippen 2x per week €225,- (geldig 12 weken vanaf startdatum van de training).