Slider

Bevallingsvoorbereiding

Goede voorbereiding samen met je partner

Willen jij en je partner goed voorbereid zijn op de bevalling zodat jullie samen vol vertrouwen de bevalling tegenmoet gaan?
Willen jullie weten welke keuzes je kan maken tijdens de bevalling en wat je kan doen om de bevalling te bevorderen?
Doe dan samen mee met de cursus Bevallingsvoorbereiding.

Eerlijke, nuchtere en praktische informatie

Ik geef jullie eerlijke en nuchtere informatie over het beval proces en alle praktische zaken rondom de bevalling. Daarnaast leer ik jullie ademhalingstechnieken, bevalhoudingen en massagetechnieken die kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Zodat jullie samen goed en volledig voorbereid zijn op de bevalling.

Inhoud van de cursus

• Tijdens de cursus vertel ik jullie over de verschillende fasen van de bevalling en het geboorteproces.
• We gaan in op wat je kan doen om oxytocine (bevalhormoon) te stimuleren en wat je zelf kan doen om de bevalling te bevorderen.
• We bespreken wat je kan doen, thuis en/of in het ziekenhuis, om de weeën goed op te vangen.
• Maar ook waar je aan moet denken als je naar het ziekenhuis gaat, wat je mee kan nemen (bevaltas) en wat je kan doen als je eenmaal daar bent.
• We nemen door welke houdingen prettig kunnen zijn om je weeën te stimuleren, om de pijn te verzachten, je kindje verder in te laten dalen, meer ruimte in je bekken te krijgen, etc.
• Ik leer jullie ademhalingstechnieken die je tijdens de verschillende fases van de bevalling kan gebruiken om de weeën op te kunnen vangen en te gebruiken tijdens de persfase.
• Je oefent samen uitgebreid massage/ ontspan/druk- technieken die je partner tijdens de bevalling kan gebruiken om jou te ondersteunen. Deze technieken krijg je achteraf ook mee als document zodat je die later nog eens samen door kan nemen en bij de hand hebt tijdens de bevalling. Deze technieken kan je ook al heel goed gebruiken tijdens de laatste weken in je zwangerschap. Wanneer je buik alsmaar zwaarder wordt en je meer druk op je bekken krijgt.

Opfriscursus of privécursus

Deze cursus is ook heel fijn als opfriscursus wanneer je al een keer bevallen bent. Jullie nemen echt even samen de tijd om stil te staan bij jullie wensen en mogelijkheden en oefenen tegelijkertijd heel praktisch wat je kan doen om de bevalling te bevorderen. Elke bevalling vraagt om een goede voorbereiding!

Deze cursus is ook te volgen als een privé cursus voor alleen jou en je partner (duur is ook 2,5 uur). We plannen samen een datum die voor jullie goed uitkomt waarbij ik alle focus en aandacht voor jullie heb (dit kan doordeweeks overdag of in het weekend). De privé cursus vindt ook in mijn praktijkruimte in Sint-Oedenrode plaats. We kijken samen wat jullie nodig hebben om vol vertrouwen de bevalling tegenmoet te gaan. We oefenen uitgebreid alle ademhalingstechnieken, bevalhoudingen en massagetechnieken die kunnen helpen om de weeën goed op te vangen, de pijn te verminderen en de bevalling te bevorderen. Ik heb uitgebreid de tijd om in te gaan op jullie vragen en eventuele eerdere ervaringen te bespreken.

Praktische zaken

De meesten stellen volgen deze cursus rond de 30-35 weken zwangerschap maar eerder of later kan eventueel ook. De cursus is eenmalig, duurt 2,5 uur en is in mijn praktijkruimte in Sint-Oedenrode. Ik zorg voor koffie, thee en iets lekkers. De cursus is voor iedereen toegankelijk dus ook als je geen sporttrainingen of zwangerschapsyoga bij ViefCompany volgt.

De volgende cursusdata staan gepland op;

Zaterdag 16 oktober 2021
Zaterdag 27 november 2021

Bevallingsvoorbereiding

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Eenmalige cursus samen met je partner 2,5 uur €59,-
Privécursus samen met je partner 2,5 uur €165,-

AANVRAGEN