Slider

Bevallingsvoorbereiding

Goede voorbereiding samen met je partner

Willen jij en je partner goed voorbereid zijn op de bevalling zodat jullie samen vol vertrouwen de bevalling tegenmoet gaan?
Willen jullie weten welke keuzes je kan maken tijdens de bevalling en wat je kan doen om de bevalling te bevorderen?
Doe dan samen mee met de cursus Bevallingsvoorbereiding.

Eerlijke, nuchtere en praktische informatie

Ik geef jullie eerlijke en nuchtere informatie over het beval proces en alle praktische zaken rondom de bevalling. Daarnaast leer ik jullie ademhalingstechnieken, bevalhoudingen en massagetechnieken die kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Zodat jullie samen goed en volledig voorbereid zijn op de bevalling.

Inhoud van de cursus

• Tijdens de cursus vertel ik jullie over de verschillende fasen van de bevalling en het geboorteproces.
• We gaan in op wat je kan doen om oxytocine (bevalhormoon) te stimuleren en wat je zelf kan doen om de bevalling te bevorderen.
• We bespreken wat je kan doen, thuis en/of in het ziekenhuis, om de weeën goed op te vangen.
• Maar ook waar je aan moet denken als je naar het ziekenhuis gaat, wat je mee kan nemen (bevaltas) en wat je kan doen als je eenmaal daar bent.
• We nemen door welke houdingen prettig kunnen zijn om je weeën te stimuleren, om de pijn te verzachten, je kindje verder in te laten dalen, meer ruimte in je bekken te krijgen, etc.
• Ik leer jullie ademhalingstechnieken die je tijdens de verschillende fases van de bevalling kan gebruiken om de weeën op te kunnen vangen en te gebruiken tijdens de persfase.
• Je oefent samen uitgebreid massage/ ontspan/druk- technieken die je partner tijdens de bevalling kan gebruiken om jou te ondersteunen. Deze technieken krijg je achteraf ook mee als document zodat je die later nog eens samen door kan nemen en bij de hand hebt tijdens de bevalling. Deze technieken kan je ook al heel goed gebruiken tijdens de laatste weken in je zwangerschap. Wanneer je buik alsmaar zwaarder wordt en je meer druk op je bekken krijgt.

Opfriscursus

Deze cursus is ook heel fijn als opfriscursus wanneer je al een keer bevallen bent. Jullie nemen echt even samen de tijd om stil te staan bij jullie wensen en mogelijkheden. Samen neem je de ervaringen van de vorige bevalling(en) mee en maak je het bevalplan weer compleet. Het herhalen van de massage/druk technieken, ontspantechnieken en ademhalingsoefeningen zorgt voor rust en vertrouwen. Zodat jullie ook nu weer weten wat je zelf kan doen om het bevalproces te ondersteunen.

Prive cursus

Deze cursus Bevallingsvoorbereiding is ook te volgen als een privé cursus voor alleen jou en je partner (duur is ook 2,5 uur). We plannen samen een datum die voor jullie goed uitkomt waarbij ik alle focus en aandacht voor jullie heb (dit kan doordeweeks overdag of in het weekend). We kijken samen wat jullie nodig hebben om vol vertrouwen de bevalling tegenmoet te gaan. We oefenen uitgebreid alle ademhalingstechnieken, bevalhoudingen en massagetechnieken die kunnen helpen om de weeën goed op te vangen, de pijn te verminderen en de bevalling te bevorderen. Ik heb uitgebreid de tijd om in te gaan op jullie vragen en eventuele eerdere ervaringen te bespreken.

Ben je al eerder bevallen en wil je graag samen met je partner alle praktische handvatten nog eens doornemen die je kan gebruiken tijdens de bevalling? Dan kan je ook een privé cursus boeken van 1 uur. Daarbij oefenen we verschillende bevalhoudingen, massage technieken, ontspantechnieken met de rebozodoek en ademhalingsoefeningen. Zodat jullie samen weten wat je praktisch kan doen om de weeën goed op te vangen en het bevalproces te ondersteunen.

Praktische zaken

De meesten stellen volgen deze cursus rond de 28-35 weken zwangerschap maar eerder of later kan eventueel ook. De cursus is eenmalig, duurt 2,5 uur en is in mijn praktijkruimte in Sint-Oedenrode. Ik zorg voor koffie, thee en iets lekkers. De cursus is voor iedereen toegankelijk dus ook als je geen sporttrainingen of zwangerschapsyoga bij ViefCompany volgt.

De volgende cursusdata staan gepland op;

Zaterdag 11 maart van 10.00-12.30 uur

Woensdag 19 april van 19.00-21.30 uur.

REVIEWS

Tijdens mijn zwangerschap werd ik af en toe best angstig bij de gedachte aan de bevalling. Om deze angst een beetje weg te nemen besloot ik om opzoek te gaan naar een fijne cursus over de bevalling voor mij en mijn partner. Mijn man was best duidelijk in wat voor cursus hij vooral niet wilde maar de cursus van Viefcompany sprak ook hem aan. Tijdens de cursus gaf Sanne op een rustige en duidelijke manier uitleg over de bevalling en ademhaling.

Daarnaast had ze nog oefeningen die we zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling konden gebruiken. Dit werd niet alleen uitgelegd maar we konden het ook met persoonlijke tips van Sanne oefenen. Alle oefeningen hebben we op papier mee gekregen zodat we ze thuis nog eens door konden kijken. Het resultaat van deze cursus, een hele fijne bevalling waarin ik helemaal in mijn bubbel kon gaan zitten en mijn man voelde zich ook nuttig tijdens de bevalling. (ook een aanrader in combinatie met de Yoga! Daardoor heb je nog meer controle over je ademhaling!)

Rosan van Schaaijk

Na de voorbereiding d.m.v. een cursus op de komst van ons eerste kindje waren we bij de tweede zwangerschap in twijfel of we nog een cursus nodig vonden. We zijn beide erg blij dat we deze bij Sanne gevolgd hebben. Alleen al om alles weer op te frissen, het is toch informatie die je een keer hoort en daarna niet meer.

Daarnaast is Sanne’s nuchtere en volledige uitleg erg prettig. Ook vonden we het fijn om uit de uitlegbepaalde onderdelen fysiek te testen, wat is fijn, wat niet. Ondanks dat we dachten ons al heel goed voorbereid te hebben op de bevalling, heeft de cursus zeker ook bijgedragen aan de juiste info en ons nog na laten denken over wat extra zaken.

Elke Verbruggen

Wat een fijne cursus, echt een aanrader! In alle drukte even samen stil staan bij de komende bevalling. Wat weten we nog van de vorige keer, wat zouden we anders willen of juist niet.

Een duidelijke uitleg over het mogelijke verloop van de bevalling met daarnaast verschillende houdingen en technieken die kunnen helpen tijdens de laatste loodjes/de bevalling.

Dankje Sanne, wij zijn er weer klaar voor!

Loes de Laat

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Eenmalige cursus samen met je partner 2,5 uur €65,-
Privécursus samen met je partner 2,5 uur €162,50
Privécursus samen met je partner 1 uur €65,-