Een gezonde werkhouding heeft alles te maken met een goede lichaamshouding. Wanneer je ineengedoken achter de computer zit zet je onnodige spierspanning op je nek en schouders en kan je niet meer goed en ontspannen naar je buik adem halen. Je zit te ver naar voren met je schouders en je hoofd en je borstkas krijgt te weinig ruimte om goed door te ademen. Deze ongezonde werkhouding veroorzaakt op de lange termijn nek en schouderklachten, hoofdpijn en een vermoeid gevoel.

Om je lichaamshouding te verbeteren kan je onderstaande oefening uitvoeren. Deze is simpel maar zeer effectief. De oefening zorgt ervoor dat je weer even goed rechtop zit, je rustig en diep door ademt en nieuwe energie, focus en concentratie krijgt. Daarnaast verminderd het lichamelijke klachten aan je rug, nek en schouders.

Ademoefening
Onderbreek werkdagen waarop je lang achter de computer zit, door iedere 30 min. rechtop te gaan zitten en 4 x rustig in te ademen door je neus en zachtjes uit te blazen door je mond. Daarbij probeer je, je uitademing te verlengen. Je uitademing duurt dus langer dan je inademing.

Zet dit als reminder voor jezelf op een post-it kaartje en plak het in de buurt van je beeldscherm of zet het met een alarm in je telefoon.